FAREWELL BRITAIN – A ROCKIN’ FAREWELL TO BRITAIN

 

Een andere net voor het jaareinde uitgebrachte compilatieplaat van het retrolabel ‘Rhythm Bomb Records’ is getiteld “Farewell Britain – A Rockin’ Farewell To Britain”. Met zo’n beladen titel kunnen we natuurlijk moeilijk anders dan een link vermoeden naar de nakende ‘Brexit’ waarbij Groot-Brittannië uit de Europese Gemeenschap stapt op 1 januari 2021 waardoor onze relatie met de Britten helemaal anders zal gaan verlopen.

De twintig songs die op deze verzamelaar staan werden ingezongen door in de rock- en blueswereld actieve artiesten uit een hele serie Europese landen waaronder naast Engeland ook Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Italië, Oostenrijk, Duitsland en de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken één of meerdere bijdragen hebben afgeleverd. De sterk uiteenlopende muziekgenres die voor al deze liedjes werden gehanteerd zijn rock, bluesrock, rockabilly en rock’n’roll. Blijkbaar hebben heel wat Europese landen artiesten die deze energieke genres frequenteren, hoewel de meeste groepsnamen ook voor ons nog een eerste kennismaking vormen.

Ook bij de gebrachte nummers vinden we niet meteen iets herkenbaars terug, hoewel het stuk voor stuk ‘instant’ dansbare en swingende liedjes zijn. Laat ons hopen dat dergelijke initiatieven vanuit de muziekwereld de bittere pil van de scheiding tussen Groot-Brittannië en Europa wat zullen kunnen verzachten. Ons advies hierbij is dan ook: gewoon alle teugels losgooien op de dansmuziek van al deze internationale bands en hopen dat dit in de toekomst onze vriendschapsbanden met de Britse vrienden alleen maar zal verstevigen.

(valsam)

 

 

 

 

TRACKLIST

1. The Hoodoo Tones: Who Thinks About Me
2. The Ramblin’ Bandits: Stone Cold Mama
3. Twisted Rod: I’m Gone
4. Dusty Dave & The Heart Attacks: Love-Hate
5. A.J. & The Rockin’ Trio: Done Me Wrong
6. Ray Allen: Jersey Pearl
7. Vince & The Sun Boppers: Mama Little Chicky
8. Eddie & The Head-Starts: It Feels So Good
9. Fireball Steven: Thunder And Lightning
10. The Kokomo Kings: Fooled By The City
11. Little Victor: So Blue
12. Black Patti: Nagging Blues
13. Cat Lee King & His Cocks: You’re The Greatest
14. The Jelly Roll Men: Come Back Home To Me
15. B.B. & The Blues Shacks: Oh Little Girl
16. Egidio ‘Juke’ Ingala & The Jacknives: Little Ann
17. Bonita & The Blues Shacks: Hottest Wing In Town
18. Ray Black & The Flying Carpets: Better Way To Move
19. The Nut Jumpers: No Good, No Good
20. Sara Lee: Love Is Good

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Bomb Records

video